Ce sunt Rulmentii si La ce Folosesc ei?


Pentru multe persoane ce-i utilizeaza,  lumea rulmentilor este total necunoscuta sau ramane destul de mult in ceata. Sunt acolo, niste parti componente, ajuta la functionarea obiectului respectiv si atat. Iata defapt pe scurt, ce sunt rulmentii, acele parti esentiale ce ajuta la rostogolirea oricarei piese: Un rulment este un organ de masina, principalul component al unui lagar cu rostogolie. Acesta are doua inele interior si exterior, care formeaza o cale de rulare. Din corpurile de rostogolire se formeaza asa numita colivie ce sustine corpurile de rostogolire. Compensand toleranta ce rezulta din procesul de fabricatie intre inelul exterior si colivie se poate face o insertie de un inel de bailag. Clasificarea acestor rulmenti se face dupa solicitare si dupa forma corpurilor de rostogolire. Astfel cei ce se clasifica dupa solicitare sunt: rulmenti axiali, rulmenti radiali, rulmenti radial-axiali si rulmenti axial-radiali. Cei clasificati dupa forma corpurilor de rostogolire sunt: rulmenti cu bile, rulmenti cu role cilindrice, rulmenti cu role conice, rulmentri cu role butoias, rulmenti cu ace.

Fiecare obiect ce presupune rostogolire fie el de dimensiuni mici sau industriale are nevoie ca acesti rulmenti sa functioneze conform normelor, sa fie de calitatate si inlocuiti atunci cand dau semne de deteriorare deoarece in caz contrar se pot produce accidente grave datorate descentrarii obiectului respectiv la rostogolirea caruia rulmentul ajuta. Ca si recomandare, daca activati in domeniul industrial, in ceea ce priveste comercializarea rulmentilor, va recomandam cu incredere firma de rulmenti As Industrial, una dintre cele mai bune pe piata din Romania. Acestia activeaza in domeniu de peste 14 ani, timp in care au avut grija sa isi faca un renume folosindu se numai de calitatea pieselor oferite si de promptitudinea cu care au raspuns clientilor. Pe langa aspectele mentionate si definitia generala primita din partea noastra in ceea ce priveste rulmentii, As Industrial va poate sfatui mult mai detaliat in privinta fiecarui tip de rulment in parte astfel incat sa alegeti intodeauna ceea ce aveti nevoie si mai ales sa intelegeti alegerea pe care o faceti din punc de vedere tehnic.

Lumea Virtuala


Colega mea Elena Ungureanu ne vorbeste despre participarea la un training cu titlul "O politica tânara - perspective 2013", alcatuit din doua parti: “Ce înseamna identitatea politica?” si “Comunicarea de campanie”. Totul pare esuat de la început. De ce nu s-a intitulat training-ul: O politica tânara: 2012 - 2030? De ce doar 2013? Pentru ca atunci au nevoie oamenii politici de noi, tinerii. Si aspectul referitor la tinerii în politica l-am mai discutat pe blogul personal. Revenind la cele doua parti: Ce identitate politica? Din câte stiu eu, stânga si dreapta nu mai exista, sau Uniunea Social-Liberala este o forma de identitate si eu nu stiu? “Putem noi, ca tineri, sa punem ceva în miscare din punct de vedere politic? Avem ambitia de a aduce un nou suflu ideologic sau ne multumim sa fim spectatori ai politicii...” Ce este “Ceva” în politica? De unde se naste ambitia? Se naste din momentul când stii ce este politica si stii pentru ce te lupti, când ai avut acces la un minin de educatie; nu ne adunam de pe strada si spunem ca vrem sa fim politicieni si sa ne învatam ce este puterea si ce este “jocul” în politica locala (preluat din titlul unei activitati al Fundatiei Friedrich Ebert).